Державний земельний кадастр
37
  • внесення відомостей про об'єкти Державного земельного кадастру;
  • внесення змін до відомостей про об'єкти Державного земельного кадастру;
  • оброблення та систематизації відомостей про об'єкти Державного земельного кадастру.[3]

Державний земельний кадастр ведеться на електронних та паперових носіях.

Документи в паперовій формі, які створюються під час ведення Державного земельного кадастру, витяги з Державного земельного кадастру про об'єкт Державного земельного кадастру, довідки, що містять узагальнену інформацію про землі (території), викопіювання з кадастрової карти (плану) та іншої картографічної документації Державного земельного кадастру, кадастрові плани земельних ділянок та інші документи створюються шляхом роздрукування іх електронної (цифрової) форми за допомогою програмного забазпечення Державного земельного кадастру.

У разі виявлення розбіжностей між відомостями на електронних та паперових носіях пріоритет мають відомості на паперових носіях.

Порядок ведення Державного земельного кадастру визначається Кабінетом Міністрів України відповідно до вимог Закону України "Про Державний земельний кадастр".

Порядок ведення державного земельного кадастру затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.1993 № 15. Цим документом визначено, що Державний земельний кадастр призначений для забезпечення Рад народних депутатів, заінтересованих підприємств, установ, організацій і громадян вірогідними і необхідними відомостями про природний, господарський стан та правовий режим земель з метою організації раціонального використання та охорони земель, регулювання земельних відносин, землеустрою, обґрунтування розмірів плати за землю.

Державний земельний кадастр включає дані реєстрації права власності, права користування землею та договорів на оренду землі, обліку кількості та