Теоретичні аспекти формування системи фінансової безпеки підприємства (ТОВ «Фавор»)
101

103

 

чоловік, отже на 1 людину припадає: 30 : 6 = 5 (м2/чол.) робочої площі та 90 : 6 = 15 (м3/чол.) робочого об’єму. Згідно із нормами робочої площі та робочого об’єму, що становлять 4 м2 та 10 м3 (СНиП 2.09.04), підприємство додержується встановлених норм, забезпечуючи нормальну кількість робочого простору. Що стосується опалення, то ТОВ «Фавор» використовує систему автономного опалення. Освітлення використовується як штучне та і природне. Два вікна мають змогу повністю забезпечувати робочий персонал відділу в сонячні дні. Вентиляція використовується природна (вікна, двері).

 

У приміщенні розташовано 6 персональних комп’ютерів, 1 лазерний принтер, мікрохвильова піч, холодильник та кавоварка. Напруга джерела живлення, що використовується складає 220 В.

 

Із меблів у приміщенні наявні: 7 робочих столів, 6 стільців, 1 крісло, 5

 

шаф для зберігання документів та зразків готової продукції. Рівень звуку у аналізованому приміщенні складає близько 60 дБА. Перераховані меблі розташовані правильно відповідно до їх функціонального призначення.

 

Кількість меблів та знарядь праці (комп’ютери, принтер тощо) відповідають кількості, змісту та особливостям виконуваної роботи.

 

На працівників відділу, оскільки вони працюють із електронними апаратами (комп’ютери, копіювальне обладнання тощо), впливають наступні небезпечні і шкідливі виробничі фактори:

 

– підвищена чи знижена температура, вологість, рухомість повітря робочої зони;

 

– високе значення напруги в електричній мережі;

 

– недостатнє освітлення робочої зони;

 

– підвищений рівень шуму на робочому місці;

 

– підвищений рівень ультрафіолетового випромінювання.

 

З метою нівелювання впливу небезпечних та шкідливих робочих факторів необхідно виконувати наступні заходи:

 

– перед початком роботи з електронними апаратами необхідно впевнитись в їх справності;