Дослідження часових характеристик багатопотокової програми в ОС реального часу QNX за час обробки інформації від периферійних пристроїв
3

РЕФЕРАТ

Пояснювальна записка до РГР «Дослідження часових характеристик багатопотокової програми в ОСРЧ QNX за час обробки інформації від периферійних пристроїв» містить: кількість сторінок – 31; рисунків – 18; літературних джерел – 7.

В пояснювальній записці розглянуті питання актуальності програми. Також представлений алгоритм роботи програми у вигляді блок-схем, побудована діаграма послідовності її роботи. Був проведений експеримент дослідження часових характеристик багатопотокової програми під час обробки інформації від периферійних пристроїв.

Мета роботи – дослідити час реакції сервера на запити клієнтів, що формуються в реальному масштабі часу.

Обєкт дослідження – процес обробки сервером отриманих пакетів від віддалених клієнтів.

Предмет дослідження – часові характеристики багатопотокового застосування.

Розроблена програма виконує приєднання трьох клієнтських застосувань до сервера, односторонню передачу блоків повідомлень в системі реального часу.

Результати виконаної роботи рекомендується використовувати при створенні клієнт-серверної програми в операційній системі реального часу, для визначення оптимального варіанту обробки пакетів та часу який потрібен на їх обробку.

БАГАТОПОТОКОВЕ ЗАСТОСУВАННЯ, СИСТЕМА РЕАЛЬНОГО ЧАСУ, ПРОЦЕС, ПОТІК, СЕРВЕР, КЛІЄНТ.