Тепловитрати приміщення та системи опалювання
17

Уточнення полягатиме в врахуванні процесів конвекції середовища. Після розрахунку спостерігаємо наступні зміни:

  • Розрахувавши λеф  та α’1 , та замінивши наші початкові данні на розраховані у нас зменшився питомий термічний опір вікна, що призвело до збільшення теплового потоку через вікно.
  • Також, при розрахунку термічного опору стіни, замінивши α1 на α’ми спостерігаємо збільшення питомого термічного опору стіни – зменшення теплового потоку через стіну.
  • Значне збільшення коефіцієнту тепловіддачі між радіатором і теплоносієм, яке призвело до зменшення термічного опору радіатора, а як наслідок –– збільшення теплового потоку через радіатор.

 

      Оцінивши зміни можна зробити висновок, що конвекція несе позитивний вплив. Тому, ми можемо собі дозволити зменшити кількість ребер радіатора. Після перерозрахунку кількості ребер, виявилося, для забезпечення умов проживання в будинку достатньо радіатора з 50 ребрами замість 57.

       В третій частині курсової роботи, для ще більш уточнюючого розрахунку, ми розраховуємо ефективність ребер радіатора(в 1 та 2 частині ми вважали що вона дорівнює 1), рахуючи довжину ребра половиною довжини самої пластини. Також враховуємо випромінення з поверхні радіатора. Розрахувавши ефективність ребра Е, та обчисливши , ми розрахували уточнену густину теплового потоку з оребреної стіни. Потім, перерахувавши розміри радіатора, виявилося що кількість ребер можна зменшити до 44.