Програмування динамічної структури даних – цилічна черга
21

2.3 Функціональні можливості програми

 

Програма містить 10 функцій. 9 із них ( Add, Delete, Print, Correct, FBName, BId, Sorting, SaveData, Load, ) використовуються для виконання операцій зі списком за варіантом, і доступ до кожної із цих функцій можливий через головне меню програми.

Виповнення програми починається зі створення структури запису Node, що складається з 4 полів: жанр та ім’я автору – масиви символів з 20 елементів, продажі та кількість альбомів – змінні типy int.

Також, для зручності створюється структура Queue, в якій є вказівники на нульовий та кінцевий елементи, та змінна sizer, яка містить у собі інформацію про розмір черги.

Головне меню програми засновано на операторі множинного вибору SWITCH, що дозволяє викликати одну з 10 функцій. Пункти меню, що виводяться на екран, є текстовими рядками , які інформують користувача про присвоєні клавішам 0–9 функції. При натисненні на відповідну клавішу здійснюється виклик функції.

 

2.3.1 Функція Add

 

Функція створення списку Add – одна з основних функцій програми, яка дозволяє створити та заповнити чергу довільною кількістю записів. Для того, щоб перейти до функції Add, треба натиснути клавішу <1>, після чого з’являється можливість запису елементів структури списку із наступним з’єднанням із сусідніми структурами (рис.2.2).