Організація перевезень
2

ВСТУП

 

 

Транспорт - найважливіша ланка у сфері економічних відносин, одна із провідних галузей матеріального виробництва. Він бере участь у створенні продукції та доставці її споживачам, здійснює зв'язок між виробництвом та споживанням, між різними галузями господарства, між країнами та регіонами. Транспорт є необхідною умовою виникнення і розвитку інтенсивного обміну товарами між окремими територіями, що беруть участь у цьому поділі. Розширення територіального поділу праці, його удосконалення і саме виникнення нових, більш ефективних форм значною мірою залежить від рівня розвитку транспорту.

Транспорт - це комплекс, що складається з окремих видів: залізничного, морського, річкового, автомобільного, трубопровідного та повітряного. Вони взаємодіють між собою і становлять транспортну систему.

Рівень розвитку транспортної системи держави — один із найважливіших ознак її технологічного прогресу й цивілізованості. Потреба у високорозвиненій транспортній системі ще більш підсилюється при інтеграції в європейську і світову економіку, транспортна система стає базисом для ефективного входження України у світове співтовариство й заняття в ньому місця, що відповідає рівню високорозвиненої держави.                                                                 Курсове проектування є підсумковим етапом вивчення дисципліни «Організація вантажних автоперевезень». Основною метою його є:

-         закріпити та поглибити знання з предмету ;

-         навчитиcя комплексно вирішувати питання організації вантажних автомобільних перевезень ;

-         навчитися застосувати отримані у процесі навчання теоретичні знання для рішення основних задач теоретичного та практичного характеру при організації транспортної роботи вантажних автомобілів;