Лазерний однокомпонентний вимірювач вібрації
31

5. В методі Мюллера перший елемент вектора Стокса безпосередньо характеризуєінтенсивність. Вектор, щовикористовується в методіДжонса, безпосередньо інтенсивність не містить; щобїївизначити, потрібнознайти суму квадратів елементів.

6. Елементи матриціДжонсазв’язані з амплітудою пропускання, а елементи матриці Мюллера — с інтенсивністю пропускання.

7. Метод Джонсазручний для рішення задач, зв’язаних звеликим числом оптичних пристроїв, об’єднаних в серії. Він даєточнувідповідь, вираження через n — число таких пристроїв. Метод Мюллера для цієї ціліезручний.

8. МатриціДжонса для сукупності поглинаючих, а також непоглинаючих і недеполяризуючих поляризаторів і фазових пластинок не містятьнадлишковоїінформації. Матриці мають по чотири елементиімістять вісім констант, жодна з яких не є функцієюякої-небудь іншої. Матриці Мюллера для таких сукупностеймістятьбагато надлишковоїінформації: в них входять шістнадцять констант и тільки сіміз них незалежні

9. Із матрицьДжонса для двозаломлюючихдихроїчнихпристроїв можназадопомогоюдиференцююванняотриматиінформацію про властивості, які не залежатьвідрозмірупристрою. В методі Мюллера цяможливість практичновідсутня.

 

Висновок

При виконанні курсовогопроек в першій частині було розглянуто призначення, склад і принцип роботи однокомпонентного вимірювача вібрації та його формулу винаходу. В другій частині було виконано розрахунок дифракції Фраунтгофера. У третій частині було виконано розрахунок проходження лазерного пучка через оптичний пристрій методами Джонса та Мюллера і виконане їх порівняння. В кожній частині було зроблено короткі висновки.