Правові засади ведення мисливського господарства та здійснення полювання в Україні
3

Вступ

Одним із основних компонентів природного середовища є тваринний світ, що водночас являється важливого складовою природних багатств України, джерелом для отримання харчових продуктів, промислової і лікарської сировини та інших матеріальних цінностей, що необхідні для задоволення потреб населення і народного господарства, а також використовується в наукових цілях.

Законодавством України регламентовано питання використання тваринного світу, проте сучасний стан використання тваринного світу бажає бути кращим, що чітко простежується при аналізі найосновнішого його виду користування – мисливства.

Ведення мисливського господарства у всіх країнах на відміну від нашої є рентабельною справою, наша держава не поступається іншим у своїх тваринних ресурсах, а тому ця галузь господарства потребує реформування.

Необхідність забезпечення на практиці реалізації вимог законодавства про використання мисливських тварин ставить перед державою завдання удосконалення системи правових гарантій; охорони і збереження диких тварин, правового регулювання цих відносин у сучасних складних економічних, екологічних та соціальних відносин.

Я вважаю, що вибрана мною тема, на сьогодні, є досить актуальною, бо наша країна володіє великим потенціалом для розвитку полювання як повноцінної галузі. Площа мисливських угідь України становить 46400000 га.

Крім того, на території країни виділяють ряд кліматичних регіонів, кожен з яких відрізняється кліматом, рельєфом, тваринним світом (наприклад: Полісся, Карпати, Крим). Досить різноманітні об’єкти полювання — безліч видів птахів, копитних, хутрових звірів.

 

 

 

 

 

3