Криміналістика: Варіант № 4
2

Зміст

1. Розкрийте поняття організації і планування розслідування, вкажіть принципи планування, елементи плану та види планів.

2. Розкрийте криміналістичну характеристику зґвалтувань і особливості порушення кримінальних справ, вкажіть типові слідчі ситуації початкового етапу розслідування, типові версії.

3. Задача.

Черговому відділу міліції о третій годині ночі надійшло повідомлення від гр. Заремби, який працює охоронцем маслосирзаводу, про те, що півгодини тому він бачив, як двоє невідомих, погрожуючи обрізом, зв'язали охоронця магазину «Тканини», проникли в магазин, винесли 4 великих пакунки, сіли в автомобіль ВАЗ-2109, який знаходився у 100 метрах від магазину, і поїхали по об'їзний дорозі у напрямку м. Хмельницького. В результаті проведення слідчих дій, організаційних і оперативно-розшукових заходів встановлено:

-охоронець Заремба добре запам'ятав прикмети одного із злочинців і може впізнати;

-автомобіль ВАЗ-2109 має червоний колір і дві останні цифри державного номера «17»;

-приватним комісійним магазином м. Хмельницького прийнято на реалізацію від гром. Краснової В.І. 16 метрів тканини, аналогічної тій, яка була викрадена із магазину і частина якої залишилась у магазині за місцем вчинення злочину.

1) Визначіть комплекс слідчих дій, організаційних і оперативно-розшукових заходів початкового етапу розслідування.

2) Складіть план допиту Краснової В.І. за встановленими обставинам.

3) Визначіть вид експертизи і сформулюйте питання, які підлягають вирішенню експертизою.