Бухгалтерський облік в Іспанії
5

Однак багато важливих завдань усе ще чекають свого рішення. Найбільш важливі з них пов'язані з розробкою правил по конкретних економічних ситуаціях, а також необхідністю адаптації загальних правил до умов конкретних галузей, що мають свої особливості.

Щоб підтримати реформи, в 1988 р. був виданий Закон про аудита, відповідно до якого був створений новий регулювальний орган - Інститут бухгалтерського обліку й аудита (ICAC). Крім контролю й регулювання в сфері аудита він розробляє положення по бухгалтерському обліку, інтерпретує правила й схвалює нові положення в цій сфері. З 1990 р. ICAC випустив кілька документів, які умовно можна розділити на дві категорії: положення про додаткові правила бухгалтерського обліку, обов'язкові для всіх компаній при складанні річної звітності й для аудиторів, і галузеві плани бухгалтерського обліку. Деякі галузеві плани вже випущені й набули чинності, частину ще перебуває в стадії розгляду.

У результаті змін, внесених цими актами, бухгалтерський облік в Іспанії наведений у відповідність із європейською практикою й з міжнародними стандартами.