Лист-пропозиція на проведення аудиту
5

2. Складемо лист-згоду на проведення аудиту.

 

Аудиторська фірма «Аудит-блюз»

Україна м.Житомир вул. Франко 18/9  тел.22-16-40

Вих. № 7 від 09.01.2012 року

 

Голові правління

СП «Конгрес»

Кобилинському В.М.

 

Лист-зобов’язання про згоду на проведення аудиту

 

Ви звернулись до нас із проханням про проведення аудиту правильності ведення бухгалтерського обліку; вивчення законності та правильності  проведення операцій в облікових регістрах; перевірку доцільності отримання кредиту та напрямки його використання; використання на підприємстві обліковим персоналом бухгалтерської програми «1С:Бухгалтерія», їх професійна підготовка; стан підготовки облікового персоналу підприємства, його текучість за останній рік; оцінити стан конкурентоспроможності продукції; перевірку дотримання підприємством податкового законодавства по податку на прибуток  а також на якій стадії знаходиться розгляд судової справи про незгоду з актом перевірки податкової інспекції; оцінка стану внутрішнього контролю та управлінського обліку з питань ведення діяльності підприємства  за період з 1 січня 2011 року по 31 грудня 2011 року.

Цим листом офіційно підтверджуємо нашу згоду та розуміння домовленості на проведення перевірки. Аудит буде проведено нами з метою висловлення думки про фінансову та податкову звітності.

Ми будемо проводити аудит відповідно до Національних нормативів аудиту (або Міжнародних стандартів аудиту) та інших законодавчих актів України, які регулюють аудиторську діяльність та порядок складання бухгалтерської та податкової звітностей.

Аудиторські стандарти вимагають, щоб ми планували та проводили аудит з метою забезпечення достатньої впевненості в тому, що фінансова звітність не містить суттєвих викривлень. Аудит включає в себе перевірки шляхом тестування доказів, які підтверджують суми та відомості, розкриті у фінансовій та податковій звітностях. Аудит також включає оцінку дотримання принципів бухгалтерського та податкового обліків і суттєвих оціночних значень, визначених керівництвом, та оцінку подання фінансової звітності в цілому.

У зв’язку з великим обсягом документів, які підлягають аудиту, вибірковим характером тестів та іншими притаманними аудиту обмеженнями щодо системи бухгалтерського та податкового обліків та внутрішнього контролю існує певний ризик того, що деякі, навіть суттєві, викривлення та неточності можуть залишитись невиявленими. Ми зробимо все, щоб звести даний ризик до прийнятного мінімуму, але (як це загально прийнято в аудиті) гарантувати абсолютну точність висновків не можемо. Про виявлення відхилень у бухгалтерському та податковому обліках та звітності, а також недоліків у системі внутрішнього контролю та про факти навмисного викривлення бухгалтерської та податкової звітностей Ви будете проінформовані нашим письмовим звітом.