Підсумковий контроль
21

01 "01. 2011 р. за результатами операцій за період з "01 "01. 2010 р. до "31 "12. 2010 р.

Приклад 4. Умовно позитивний висновок (існує не фундаментальна незгода).

Під час проведеної перевірки встановлено, що операції з здійснені (оформлені) з порушенням установленого порядку (які саме положення порушені і в чому суть порушень) Більш детально наведені факти розглянуто в (назви документів) Проте зазначені моменти мають обмежений вплив на стан справ у цілому і не перекручують дійсного фінансового стану підприємства, що перевіряється. У зв'язку з цим аудитор вважає за можливе підтвердити, що за винятком згаданих обмежень надана інформація свідчить про відповідність здійснюваної господарсько-фінансової діяльності чинному законодавству. Прийнята система бухгалтерського обліку відповідає вимогам законодавчих і нормативних актів. Фінансова звітність складена за дійсними обліковими даними і в цілому достовірно відображає фактичне становище на "01"01. 2011 р. за результатами операцій за період з "01 " 01 2010 р. до "31 "12. 2010 р.

Приклад 5. Негативний аудиторський висновок.

У результаті проведення аудиту встановлено, що протягом перевіреного періоду підприємством були допущені такі порушення: Більш детально зазначені факти розглянуто в _(назви документів). Ці порушення суттєво перекручують реальний стан справ у цілому. Прийнята система бухгалтерського обліку не відповідає законодавчим і нормативним вимогам. Цифровий матеріал, викладений у звітності суб'єкта перевірки, не відповідає обліковим даним _(в чому саме).

Отже, дані бухгалтерського обліку та звітності не дають достовірного уявлення про дійсний фінансовий стан суб'єкта перевірки на "01 "01. 2011 р.

Отже, є п'ять таких видів аудиторських висновків.