Платежі при переміщенні товару через митний кордон України
17

- ввізне (імпортне) мито сплачується на загальних підставах за ставками Митного тарифу України, чинними на день оформлення ВМД,

- акцизний збір сплачується на загальних підставах за ставками, встановленими відповідними законами для підакцизних товарів, що імпортуються в Україну,

- ПДВ сплачується на загальних підставах відповідно до Податкового кодексу України за ставкою, що діє на день оформлення ВМД.

 10.2. Вивезення продуктів переробки

10.2.1. Оподаткування готової продукції, виробленої з давальницької сировини, здійснюється у порядку, встановленому статтею 2 Закону України "Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах".

10.2.2. Оподаткування інших продуктів переробки здійснюється як при експорті товарів.

 10.3. Реалізація на митній території України продуктів переробки

10.3.1. Оподаткування готової продукції, виробленої із давальницької сировини, здійснюється у порядку, встановленому статтею 3 Закону України "Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах".

10.3.2. Оподаткування інших продуктів переробки здійснюється як при імпорті товарів. У разі сплати податків та зборів (обов'язкових платежів) при ввезенні товарів для переробки за попередньою ВМД сплата додаткових сум цих податків та зборів (обов'язкових платежів) внаслідок зміни ставок податків, курсу валюти тощо має здійснюватись у порядку, визначеному листом Державної митної служби України від 02.04.2012 N 11/2-15-4961-ЕП.

 11. Переробка за межами митної території України

Главою 24 статті 162-174 Митного кодексу України встановлено, що "переробка за межами митної території України - митний режим, відповідно до якого товари, що перебувають у вільному обігу на митній території України, вивозяться без застосування заходів тарифного та нетарифного регулювання з метою їх переробки за межами митної території України та наступного повернення в Україну".