Повітряні фільтри
5

Забруднене повітря перевершило всі припустимі межі. Концентрація шкідливих для здоров’я речовин у повітрі перевищує медичні  норми в багатьох містах у десятки разів. Кислотні дощі, що містять двоокис сірки й окис азоту, що є наслідком функціонування теплових електростанцій ( ТЕС ) і заводів, несуть загибель озерам і лісам. Аварія на Чорнобильській атомній електростанції ( ЧАЕС ) показала екологічну загрозу, що створюють аварії на АЕС, та все ж вони експлуатуються в 26 країнах світу.

Вивчення джерел забруднення атмосферного повітря переконує, що саме ті об’єкти, без яких не можливо уявити сучасне місто і село, та які створюють умови для ефективної діяльності людини (промислові підприємства, енергетичні та агропромислові комплекси, транспорт тощо), одночасно ускладнюють життя суспільства, погіршуючи стан НС. Але розум людини створює нові, досконаліші технології, які забезпечують мінімальне забруднення повітря. Мета моєї курсової роботи довести, що саме ця тендеція існує в сучасному світі бурхливого розвитку технологій та промисловості. Адже фільтри, зокрема, електофільтри та інші види і є одним з визначних досягнень в області покращення стану нашого повітря. Саме в цій роботі я розкрию ефективність їх роботи.

Протягом останніх років все успішніше ведуться пошуки нових видів палива, відбувається заміна традиційних його видів такими, що менше забруднюють повітря, зокрема, природним паливом.

В курсовій роботі розглянуто таке актуальне питання як «Повітряні фільтри».