Оцінка впливу діяльності підприємства на навколишнє середовище
35

3.2. Аналіз стану забруднення довкілля

 

 

За змістом попереднього розділу проводиться система заходів по врегулюванню викидів ЗР в атмосферу при несприятливих метеорологічних умовах та надзвичайних ситуаціях.

Регулювання викидів при несприятливих метеорологічних умовах (НМУ), (РД 52.40.52-85 "Регулювання викидів при несприятливих метеорологічних умовах розділ 1:Заходи по скороченню викидів ЗР в атмосферу в період НМУ розробляють підприємства розташовані в населених пунктах, де органами Держкомгідромету проводяться чи плануються прогнозування НМУ "), місце розташування родовища на даний час до таких не відноситься. Зберігання вибухонебезпечних речовин – бензину, ДП та пороху димного, проводиться згідно правилам та нормативам техніки безпеки та охорон праці за межами родовища. Добування гірничої маси з застосуванням вибухових робіт виконується згідно з типовим проектом, що розробляється спеціалізованою організацією. Вибухонебезпечна зона – 200,0 м забезпечена. Електропостачання родовища виконано з урахуванням " Правил улаштування електроустановок" (ПУЕ).

Своєчасне проведення планово-попереджувального обслуговування і ремонту технологічного обладнання, дотримання правил техніки безпеки та правил експлуатації, правил пожежної безпеки – виключає витікання нафтопродуктів і виникнення пожеж. Для ліквідації надзвичайних ситуацій на родовищі передбачено:

  1. Відповідно плану ліквідації аварій, розробленого та затвердженого керівництвом і узгоджено з начальником пожежної частини відповідальним призначено головного інженера.
  2. Протипожежними засобами родовище укомплектоване згідно протипожежних норм : вогнегасниками порошковими ОП-100-1шт., ОП-10-2шт., ОП-9-7шт., ОП-5б-4шт., вуглекислотними ОУ-3-3шт., ОУ-5-1шт., пожежні покривала – 4шт., пісок, лопати, відра, сокири, багри, ломи. Також заключено договір з пожежною частиною Коростенського району про притягнення їх сил та засобів для гасіння пожеж.