Оцінка впливу діяльності підприємства на навколишнє середовище
37

Враховуючи реальні умови роботи джерел викидів ЗР, результати проведених розрахунків та обстежень впливу джерел викидів на забруднення НС, а також, що розглядуване підприємство по якісному та кількісному складу викидів ЗР відноситься до IV групи КНП, для яких практично можна встановлювати нормативи на рівні фактичних викидів.

Коригування санітарно-захисної зони підприємства з урахуванням "Рози вітрів"

Даний проммайданчик відноситься до  IV категорії небезпеки. Розміри С33 500,0 м не коригуються для проммайданчиків IV категорії небезпеки. Як внаслідок цього, розміри С33 для різних направлень вітру в залежності від результатів забруднення атмосфери і середньорічної рози вітрів району дислокації проммайданчика не уточнюється для виробництв IV категорії небезпеки. Як показує аналіз карт розсіювання концентрації ЗР на межі нормованої С33 і за її межами не перевищують ГДК.

Розрахунок санітарно-захисної зони

Розміри санітарно-захисної зони, встановлені в санітарних нормах проектування, перевіряються розрахунком забруднення атмосфери у вiдповiдностi із вимогами ЗНД-86 “Методика розрахунку концентрацій в атмосферному повітрі шкідливих речовин, які містяться у викидах підприємств”, із урахуванням перспективи розвитку підприємства. Отримані по розрахунку розміри СЗЗ уточнюються окремо для різних напрямів вітру в залежності від результатів розрахунку забруднення атмосфери i середньорічні рози вітрів за формулою:

L = Lo · P/P0, де