Роль соціальних факторів в організації екологічного сільськогосподарського виробництва по Київській області
23

4. Висновки та пропозиції

 

 

Сьогодні екологічна криза охопила майже увесь цівілізований світ. У стосунках з природою людство дійшло до крайньої межі, за якою стоїть питання про можливість його подальшого існування.

Можливість подальшого існування Людини ...

Лише чотири слова. Промайнули і зникли. А якщо замислитися над ними ? -  Яка безодня відкривається попереду !

Людина - частка Природи, її складова існувала мільйони років. Минав час, і вона забажала панувати над Природою, панувати над своєю Матірю, над своєю колискою. Завдяки людині щезали один за одним різні види тварин, різні рослини, все навкруги забруднювалося різноманітними відходами.

Природа терпляче відносилася до витівок своєї улюбленої дитини - Людини. Але настав час, коли її терпець має урватися ! - І тоді Людина - просто зникне. Як досі зникали тварини і рослини ...

А з чого починаються великі екологічні катастрофи ? З байдужості ! З байдужістю кинутого паперу, з байдужістю зламаної гілочки, зірваного листочка.

Ця байдужість виростає в страхітливу, хімерну потвору.

Мільярди труб викидують отруйні гази в атмосферу, скидують токсичні, хімічні, брудні стічні води, а то й просто різні отруйні речовини. Машини методично вивозять та звалюють Природі непотрібне людині сміття.

І Природа задихається від цього бруду. А разом з нею тепер вже задихається і Людина.

Головною метою реферату було розкрити роль соціальних факторів в організації екологічного сільськогосподарського виробництва по Київській області, підкреслити всі недоліки та запропонувати заходи до покращенню екологічного стану підприємств.