Мотивація проведення ПР-акцій. Планування ПР-кампаній спеціалізованими агентствами. Види ПР-агентств
11

Перше, що часто купують клієнти в PR-агентствах - це час. З різних причин в компанії відчувається гострий брак часу на реалізацію важливих PR-задач, як то брак потрібних співробітників у конкретний період, висока завантаженість у зв'язку з великим проектом, особливий розподіл функцій, несподівані та термінові завдання. Звертаючись в агентство, компанія отримує ті самі 40 робочих годин, які їм не вистачало.

Якщо в компанії належить дилерська конференція, захід для клієнтів, на ринок виходить відразу кілька нових продуктів, а при цьому кількість рутинної роботи залишається таким же високим, необхідну кількість відсутніх годин можна «купити» в агентстві.

Продукт № 2. Ресурси

Другий товар - ресурси. Недолік людей, у тому числі людей з потрібними компетенціями, часто стає стимулом до звернення в PR-агентство. Робота з PR-агентством дозволяє не тільки не знижувати рівень активності та якості комунікацій, а й в спокійному режимі знайти потрібних людей на порожні позиції.

Іноді у великих західних компаній штатний розклад такого, що запланованої кількості людей на PR-фронті відверто не достатньо. Багато хто з них звертаються в агентства і заповнюють цю прогалину.

Продукт № 3. Швидкість

Агентство - це ракетоносій: виводить космічний човник на орбіту і відстрілюється, щоб прихопити наступний. Часто компанії потрібно просто зробити роботу в максимально швидкому темпі, наприклад, підготуватися до термінової прес-конференції, провести аналітику по зароджується кризи чи розробити пакет інформаційних документів в стислі терміни. Агентство може зробити це швидко, при цьому фахівцям компанії не доведеться входити в авральний режим роботи.

Продукт № 4. Технології та практичний досвід

Компанії купують унікальні технології агентства. Технології оцінки ефективності PR, технології роботи зі ЗМІ, технології організації спеціальних заходів і т.д. Відмінність фахівців в агентствах від корпоративних фахівців - крім «горезвісного» агентського складу розуму і характеру - в тому, що корпоративні фахівці відвідують тренінги кілька разів на рік, а для фахівців в агентстві тренінг - це робочі будні. Новий