Правила створення засобів внутрішньофірмового паблік рилейшнз. Координація проведення ПР-акцій. Іміджеві стратегії
5

Корпоративні видання призначені для інформування визначених, досить вузьких цільових аудиторій (співробітників компаній, членів професійних і громадських організацій). Усю сукупність корпоративних видань за принципом їхнього поширення можна розділити на дві великі групи:

- видання по вертикалі (вони адресовані співробітникам від керівництва), включають видання різних асоціацій, гільдій для своїх членів; видання громадських організацій і політичних партій для своїх членів; такі видання інформують про діяльність організації, зміцнюють лояльність стосовно неї і залучають нових членів; газети і журнали компаній;

- видання по горизонталі (поширюються визначеними групами з загальними інтересами): інформаційно-рекламні бюлетені, видання професійних груп.

Звіти, які за терміном розподіляються на місячні, квартальні, щорічні. У них наводиться підсумок роботи підприємства за певним напрямком за визначений період.

Інформаційний листок, бюлетень, які поширюються серед співробітників на правах газети.

Основні цілі корпоративного видання:

- інформування працівників про справи і події, які відбуваються на підприємстві; мотивація співробітників;

- отримання зворотного зв’язку, створення корпоративного духу, роз'яснення основних рішень керівництва, розповідь про кращих рядових працівників підприємства і менеджерах.