Соціальне страхування населення в Україні. Оплата праці державних службовців
17

Особи, винні у порушенні законодавства про державну службу, несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно із чинним законодавством.

 

Висновок

 

Праця державних службовців по своїй суті управлінська, спрямована на вирішення тих завдань, які поставлені перед конкретним органом державного управління і документально закріплені законодавчим або іншим нормативним правовим актом.

Заробітна плата державних службовців складається із: посадових окладів; доплат за класний ранг; надбавок за особливі умови державної служби; надбавок за вислугу років; премій за результати роботи державного службовця.

Джерелом формування фонду оплати праці державних службовців є Державний бюджет України.

Питання підвищення престижу державної служби, усунення дискримінації за міжвідомчим та територіальним принципом є актуальним та потребує комплексного вирішення на законодавчому рівні.

Джерелом формування фонду оплати праці державних службовців є Державний бюджет України та інші джерела, визначені для цієї мети положеннями про органи державної виконавчої влади, затвердженими указами Президента України та постановами Кабінету Міністрів України.

За особливі трудові заслуги державні службовці представляються до державних нагород та присвоєння почесних звань. Пенсія державному службовцю виплачується у повному розмірі незалежно від його заробітку (прибутку), одержуваного після виходу на пенсію.