Основні резерви та шляхи підвищення ефективності використання основних виробничих фондів підприємства
29

Підприємство веде самостійний баланс, має розрахунковий та валютний рахунки в установах банків, печатку зі своїм найменуванням. Несе відповідальність за своїми зобов’язаннями усім належним йому майном згідно з чинним законодавством, має право укладати угоди, набувати майнові та особисті немайнові права.

Майно підприємства становлять основні фонди та оборотні засоби, кошти, а також інші цінності. Воно є державною власністю і закріплене за ним на праві господарського відання. Підприємство володіє, користується і розпоряджається цим майном на свій розсуд, згідно чинного законодавства України.

Лісгосп здає в оренду відповідно до чинного законодавства (крім цілісних майнових комплексів його структурних підрозділів, філіалів, цехів) підприємствам, установам, організаціям, а також громадянам, устаткування, транспортні засоби, інвентар та інші матеріальні цінності, які йому належать. Воно користується землею та іншими природними ресурсами відповідно до мети своєї діяльності і чинного законодавства України.

Підприємство самостійно планує свою діяльність, відповідно до кон’єктури ринку продукції, товарів, робіт, послуг та економічної ситуації. Реалізовує свою продукцію і послуги, за цінами, що формуються відповідно до умов економічної діяльності та за фіксованими державними цінами.

Обов’язки лісгоспу:

- забезпечувати відтворення, охорону, захист і підвищення родючості ґрунтів, продуктивності лісових насаджень і посилення їх корисних властивостей, виконувати інші вимоги законодавства щодо ведення лісового господарства та використання лісових ресурсів;