Формування капіталу підприємства, основні та оборотні фонди підприємства
25

Основний вид діяльності підприємства це виробництво продуктів харчування, зокрема переробка та обробка молока, виготовлення різноманітної молочної продукції. Підприємство займається заготовкою молока від населення та колективних сільськогосподарських підприємств в Ніжинському районі та сусідніх районах Олевському, Народицькому, Лугинському та Малинському. В цих районах підприємство має відповідно приймальні пункти в яких проводиться первинна обробка молока і потім воно поступає на підприємство. Тут сировина, проходячи лабораторний аналіз, поступає в цеха переробки. Основний вид продукції яке випускає підприємство – згущене молоко розфасоване в жерстяні банки №7 та №4. Кондитерським фабрикам молоко згущене реалізується розливом. Частину сировини (молоко охолоджене) підприємство реалізує іншим молочним комбінатам України.

Нині в склад підприємства входить три основні виробничі цехи з випуску та переробки молочної продукції: консервний цех, цех по виробництву сухого молока та масло цех, а також жестянобаночний цех, цех готової продукції, теплоенергоцех, автотранспортна дільниця та інші допоміжні підрозділи і служби.

 

Цех прийомки молока від сільськогосподарських виробників і населення

                                                                   ↓

Приймально - апаратний цех

масло цех

                                                                   ↓                                                       ↓

Консервний цех

 

склад готової продукції

                                                                   ↓

Жестяно-баночний цех

Фасовочне відділення

                                                                   ↓

Склад готової продукції

 

Рис. 2.1. Процес виробництва продукції на ВАТ «Ніженський МКК»

Продукція підприємства, а це молоко цільне згущене з цукром, молоко згущене з цукром та наповнювачами (кофе, какао, мед, фруктові доповнювачі), масло та сухе молоко реалізується по всій території України. Асортимент продукції що виробляється підприємством відображено в таблиці 2.1.