Підвищення ефективності використання трудового потенціалу в умовах кризових тенденцій в економіці (на прикладі підприємства)
11

Трудовий потенціал суспільства є інтегрованими кількісними та якісними характеристиками робочої сили, яка забезпечує певні можливості у створенні матеріальних і духовних благ суспільства. Або: трудовий потенціал є наявною і можливою в майбутньому кількістю та якістю праці, якою володіє суспільство,  індивід за даного рівня розвитку науки і техніки і котра визначається чисельністю працездатного населення, його професійно-освітнім рівнем.

Унаслідок еволюції уявлення про людину як суб’єкта економічної діяльності змінювались і поняття, які визначали її місце та роль у цій діяльності. У хронологічному контексті це має такий вигляд (табл. 1.1).

Таблиця 1.1

Хронологія виникнення понять стосовно ролі
людини як суб’єкта економічної діяльності *

Поняття

Робоча сила

Трудові
ресурси

Трудовий
потенціал

Людський
фактор

Людський
капітал

Започатковано

XIX століття

20-ті роки XX століття

80-ті роки XX століття

90-ті роки XX століття

XXІ століття

Визначення ролі людини

Людина - носій здатності до праці

Людина - об’єкт забезпе­чення народно­го господарства необхідною кількістю та якість робочої сили

Людина - суб’єкт су­спільного ви­робництва з потребами та інтересами у сфері праці

Людина -
провідний фак­тор суспільного виробництва, засіб піднесення його ефективності

Людина - об’єкт найефективніших інвестицій у її знання, профе­сійність, здоров’я з наступною їх реалізацією у су­спільстві

*Примітка. Подано за Федонін О. С., Рєпіна І. М., Олексюк О. І. Потенціал підприємства: формування та оцінка. - К.: КНЕУ, 2003. - С. 197.