Бізнес-план: магазин дитячих іграшок
11

Стратегія ціноутворення – орієнтація на ціни головних конкурентів «на основі рівня поточних цін» нижчих ніж на ринках. Ціни необхідно тримати на 10 - 20% знижки. Також, додатково буде створена програма лояльності: дисконтні знижки покупцям.

«Малиш» позиціонує себе як підприємство, яке завдяки низьким витратам за рахунок Інтернету та Каталогів спроможне надавати споживачам низькі ціни за якісний товар.

Маркетингова стратегія полягає у проникнення на ринок шляхом реалізації товару за допомогою Інтернет-сайту та каталогах.

У мережі Інтернет буде розміщений сайт компанії «Малиш». Він буде розміщений у зоні UA-IX та Ip-net. Це дозволить відвідувачам сайту не витрачати “трафік”, що позитивно відіб’ється на кількості відвідувачів. Замовити товар можливо за допомогою телефону, онлайн-замовлення та електронної поштової скриньки.

Особливість сайту, у порівнянні з конкурентами, у тому, що він буде представляти собою поєднання інформаційного джерела та Інтернет-магазину для батьків та їх дітей.

Батьки зможуть більше дізнатися про способи виховання дитини та типові помилки, які роблять батьки, про особливості вікового стану дитини, питання, що краще подарувати дитині певного віку та статі з ненав’язливим пропонуванням придбати цей товар у нашому інтернет-магазині, огляди іграшок та іншу інформацію пов’язаними з дітьми та іграшками, проведення конкурсів з призами та інше. Статті та огляди будуть оновлюватись з максимальною періодичністю до тижня, що дозволить закріпити ефект “живого”, “працюючого” сайту у відвідувачів. Все це дозволить збільшити частоту відвідувань сайту батьками, що збільшить увагу до Інтернет-магазину.

Дітям віком від 9 до 14 будуть запропоновані різноманітні дитячі ігри та мультфільми на основі технології Flash, короткі яскраві огляди іграшок інтернет-магазину з чисельними картинками, різноманітні саморобки, розмальовки, настільні ігри-саморобки, онлайн-ігри та інше. Це дозволить дітям частіше заходити на сайт, та роздивлятися нові іграшки Інтернет-магазину.

Внаслідок аналізу були обрані найефективніші засоби просування Інтернет-магазину на ринок: