Розробка бізнес-плану диверсифікаційного розвитку підприємства
55

ДП «Поліський спецлісгосп» має розрахунковий, валютний та інші рахунки в установах банків та веде самостійний баланс, також має печатки та штампи зі своїм найменуванням. ДП «Поліський спецлісгосп» може мати товарний знак, який реєструється згідно до чинного законодавства. ДП «Поліський спецлісгосп» несе відповідальність за своїми зобов’язаннями усім належним йому майном згідно з чинним законодавством. Підприємство не несе відповідальність за зобов’язаннями держави та Органу управління майном. Підприємство має право укладати угоди від свого імені.

Джерелами формування майна ДП «Поліський спецлісгосп» є:

- майно, передане йому Органом управління майном;

- доходи, одержані від реалізації продукції, а також від інших видів фінансово-господарської діяльності;

- доходи від цінних паперів;

- кредити банків та інших кредиторів;

- капітальні вкладення і асигнування з бюджету;

- безоплатні або благодійні внески, пожертвування організацій, підприємств і громадян;

- надходження від продажу, здачі в оренду майнових об’єктів, що належать йому, придбання майна інших суб’єктів;

- іншого майна, набутого на підставах, не заборонених законодавством.

Відчуження засобів виробництва, що є державною власністю і закріплені за ДП «Поліський спецлісгосп», здійснюється за погодженням з Органом належним йому майном згідно з чинним законодавством.

Підприємство здійснює володіння, користування землею та іншими природними ресурсами відповідно до мети своєї діяльності і чинного законодавства України.

Збитки, завдані ДП «Поліський спецлісгосп» в результаті порушення його майнових прав громадянами, юридичними особами і державними органами, відшкодовуються згідно чинного законодавства.

Права ДП «Поліський спецлісгосп»: