Розробка бізнес-плану диверсифікаційного розвитку підприємства
87

обґрунтовані і систематизовані планові рішення, керівництво знижує ризик прийняття неправильного рішення через помилкову або недостовірну інформацію про можливості підприємства або про зовнішню ситуацію. Планування допомагає створити єдність загальної цілі усередині підприємства.

Стратегічне планування на ДП «Поліський спецлісгосп» забезпечує основу для всіх управлінських рішень, функцій підприємства, мотивації і контролю орієнтовані на розробку стратегічних планів. Процес стратегічного планування забезпечує основу для керування підприємством, являється інструментом, що допомагає в прийнятті управлінських рішень. Його завдання забезпечити нововведення і зміни на підприємстві в достатній кількості. На ДП «Поліський спецлісгосп» можна виділити чотири основні види управлінської діяльності в рамках процесу стратегічного планування:

- розподіл ресурсів;

- адаптація до зовнішнього середовища;

- внутрішня координація;

- організаційне стратегічне передбачення.

Стратегія на підприємстві формулюється і розробляється керівництвом. Стратегічний план виробничої діяльності підприємства ґрунтуватися великими дослідженнями і фактичними даними. Щоб ефективно конкурувати в сьогоднішньому світі бізнесу працівники підприємства постійно займаються збором і аналізом величезної кількості інформації про галузь, конкуренцію та інші фактори.

Стратегічний план виробничої діяльності надає підприємству певність, індивідуальність, що дозволяє йому залучати визначені типи працівників, і в той же час, не залучати працівників інших типів. Цей план відкриває перспективу для підприємства, що спрямовує його співробітників, залучає нових працівників і допомагає реалізувати продукції та послуги.