Шляхи прискорення обігу оборотних коштів на підприємстві
109

короткостроковому періоді. І стан підприємства в цьому питанні з кожним роком погіршується.

Підсумовуючи все вище сказане, необхідно зазначити, що у 2011 році в порівнянні з 2009 роком відбулося значне погіршення основних показників ефективності фінансово-економічної діяльності підприємства, що свідчить про незадовільний фінансовий стан підприємства

Ефективне використання оборотних коштів на КП «Поліське-комунсервіс» багато в чому залежить від правильного визначення потреби в оборотних коштах. До отримання виручки від реалізації послуг оборотні кошти є джерелом фінансування поточних виробничих витрат підприємства. Проведено оцінку рівня використання оборотних коштів на підприємстві.

Для визначення ефективності використання оборотних коштів на підприємстві за аналізований період, розраховано показники ефективності використання оборотних активів за період 2009-2011 роки.

На КП «Комунсервіс» як комунального підприємства прискорення оборотності коштів досягається в основному в результаті зростання обсягів продукції наданих послуг населенню та підприємствам селища, адже навіть при деякому зростанні оборотних коштів у зв’язку із збільшенням обсягу виробництва їх питома вага по відношенню до суми продукції, що реалізується, знижується, а отже коефіцієнт оборотності підвищується.

Одним з ключових факторів підвищення ефективності виробництва є КП «Комунсервіс» є прискорення обігу оборотних коштів. На жаль, кризові явища в розвитку української економіки спричинили істотні негативні зміни як тривалості обігу, так і його структури.