Шляхи прискорення обігу оборотних коштів на підприємстві
123

4.4.Підприємство несе відповідальність за своїми зобов'язаннями у межах належного йому на праві господарського віддання майна, згідно з діючим законодавством України. Підприємство не відповідає за зобов'язаннями Засновника, Засновник не відповідає за зобов'язаннями Підприємства.

4.5. Підприємство має право:

4.5.1.Укладати угоди (контракти) купівлі-продажу, підряду, страхування майна, перевезень, зберігання, лізингу, оренди, доручення, технічного обслуговування, набувати майнових та особистих не майнових прав.

4.5.2.Виступати у стосунках з іншими особами від свого імені, бути позивачем та відповідачем у суді, Господарському та третейському судах України.

4.5.3.Участь Підприємства в асоціаціях, корпораціях та інших об'єднаннях здійснюється на добровільних засадах, якщо на те є згода Засновника і це не суперечить антимонопольному законодавству України та іншим нормативним актам України.

 

V. МАЙНО ПІДПРИЄМСТВА

 

5.1.Майно Підприємства становлять виробничі і невиробничі фонди, обігові кошти, а також інші цінності, вартість яких відображається в балансі Підприємства. Право власності на закріплене за Підприємством майно належить Засновнику. Майно, придбане у процесі господарської діяльності є власністю Засновника;

5.2.Майно Підприємства є комунальною власністю і закріплюється за ним на праві господарського відання. Здійснюючи право господарського відання Підприємство володіє, користується зазначеним майном відповідно до чинного законодавства та цього Статуту.

Статутний капітал(фонд) Підприємства згідно з даними бухгалтерського обліку становить 38249 тис.грн.

5.3.Джерелами формування майна Підприємства є:

5.3.1.Майно, передане Засновником;

5.3.2.Доходи одержані від реалізації продукції, надання послуг, а також від інших видів фінансово-господарської діяльності;

5.3.3.Кредити банків та інших кредиторів;

5.3.4.Капітальні вкладення та дотації з бюджетів;

5.3.5.Безоплатні та благодійні внески, пожертвування організацій, підприємств і громадян;

5.3.6.Доходи від цінних паперів;

5.3.7.Інше майно набуте Підприємством на підставах незаборонених законодавством і цим Статутом;

5.4.Відчуження основних фондів та іншого майна Підприємства здійснюється за погодженням з Управлінням комунальної власності міської ради. Одержані в результаті відчуження зазначеного майна кошти надходять у повне господарське відання Підприємства і спрямовуються виключно на інвестиції Підприємства.

5.5.Підприємство здійснює володіння, користування землею та іншими природними ресурсами, відповідно до мети своєї діяльності та чинного законодавства України.

5.6.Збитки, завдані Підприємству в результаті порушення його майнових прав фізичними, юридичними особами чи державними органами, відшкодовуються Підприємству за рішенням суду або Господарського суду.

 

VІ. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ ПІДПРИЄМСТВА

 

6.1.Права Підприємства:

 

6.1.1.Підприємство, в межах річних та перспективних планів фінансово-господарської діяльності, які затверджуються рішенням виконавчого комітету, самостійно планує свою діяльність, визначає стратегію і основні напрямки свого розвитку, відповідно до галузевих