Шляхи прискорення обігу оборотних коштів на підприємстві
5

Проте існує низка теоретичних та практичних проблем, які все ще залишаються невирішеними як на рівні промисловості в цілому, так і на рівні її окремих галузей. До них слід віднести проблеми забезпечення оборотним капіталом із визначенням структури та джерел його формування, проведення оцінки впливу системи управління оборотним капіталом на фінансовий стан і діяльність підприємств.

Також слід зазначити, що в українській економіці дуже часто відбуваються зміни умов господарської діяльності підприємства, тому більшість праць українських вчених втрачають актуальність або повністю можуть використовуватися лише як джерело теоретичних підходів.

Незважаючи на значну кількість публікацій та теоретичних розробок, проблеми дослідження теоретичних засад прискореного обігу оборотних коштів залишаються фрагментарно дослідженими та потребують подальшого наукового обґрунтування.

Актуальність і важливість питань прискореного обігу оборотних коштів і велике значення цього процесу для фінансово-господарської діяльності підприємств в сучасних ринкових умовах господарювання і обумовили вибір даної теми для написання бакалаврської роботи.

Метою написання даної бакалаврської роботи є дослідження теоретичних аспектів прискореного обігу оборотних коштів підприємства, аналіз складу та структури оборотних коштів і показників ефективності їх використання, а також аналіз показників, що є індикаторами впливу структури та складу оборотних активів на фінансовий стан підприємства.

У відповідності до поставленої мети передбачається вирішення наступних завдань:

- розкрити сутнісну характеристику та стратегію оборотних коштів підприємства;

- охарактеризувати показники виміру ефективності використання оборотних коштів підприємства;

- відобразити механізм управління обігом грошових коштів підприємства;