Регулювання джерел та напрямків використання прибутку підприємства
107

Максимізація прибутку є головною метою фінансового менеджменту на підприємстві. Система завдань стосовно максимально можливого випуску і продажу продукції в умовах ринкової кон’юнктури за найбільш повного використання виробничих потужностей, досягнень науки і техніки, передового досвіду для забезпечення стійкого насичення ринку конкурентоспроможною продукцією, крім обсягів виробництва продукції, її структури та асортименту, включає в себе такі важливі фактори як параметри конкурентоспроможності та рівень використання виробничого потенціалу.

З метою ліквідації збитковості та розробки сучасного, обумовленого ринковими умовами механізму формування прибутку пропонується виробити чітку політику управління (на мікрорівні) прибутком. Допомагає вирішити дане завдання стратегічний аналіз, який дає змогу вибрати гнучке рішення як отримати прибуток, як вкласти гроші найвчасніше і найвигідніше.

Оптимізація номенклатури та асортименту виробництва продукції за максимального використання виробничого потенціалу покликана забезпечити максимізацію прибутку.

 

 

Висновки до розділу 4

 

В даному розділі розглянуто шляхи підвищення ефективності використання прибутку на ТОВ «Мясокомбінат». Під час формування кінцевого результату на підприємстві важливим є системний підхід, що базується на врахуванні тактичних і стратегічних аспектів управління, спрямованих на максимізацію прибутку.

Ефективне використання прибутку є необхідною умовою забезпечення керованого ефективного розподілу прибутку на ТОВ «Мясокомбінат», встановлення оптимальних обмежень за рівнем його споживання та капіталізації. Це забезпечить застосування нової парадигми розвитку підприємства у сфері реалізації продукції.