Регулювання джерел та напрямків використання прибутку підприємства
63

З таблиці 2.17 видно, що ТОВ «Мясокомбінат» підприємство в усіх роках працювало з збитками як від операційної діяльності: в 2010 році - 855 тис. грн., в 2009 році - 1057 тис. грн., а в 2008 році - 941 тис.грн. Був прибуток у підприємства і від звичайної діяльності до оподаткування в усіх роках, що в результаті склало відповідні суми чистого прибутку. Тому і всі фінансові коефіцієнти будуть відповідно мати свої результати. Краще підприємство працювало в 2009 році, де сума чистого прибутку склала 900 тис грн., а в 2008 році ця сума зменшилась на 94 тис. грн. і склала 806 тис. грн. В 2010 році сума чистого прибутку найменша порівняно з двома попередніми роками, і тому всі значення йдуть зі знаком мінус.

Тому підприємству слід вжити додаткові заходи по посиленню режиму економії виробничих витрат, оперативного контролю за виробництвом та збутом продукції, посилити контроль за економічним спадом в підприємстві.

Розглянувши фінансовий стан ми побачили, що підприємство отримує прибутки у розмірах, які б дають можливість йому забезпечили необхідний приріст власних фінансових ресурсів. Фінансовий стан ТОВ «Мясокомбінат» є стійким, тобто у нього достатнього обсягу фінансових ресурсів щоб виступити гарантом своєчасності розрахунків з постачальниками, бюджетом та іншими ланками фінансової системи, подальшого економічного та соціального розвитку.

 

2.4. Аналіз джерел та напрямків використання прибутку ТОВ «Мясокомбінат»

 

 

Аналіз фінансових результатів посідає провідне місце в системі комплексного економічного аналізу, оскільки за ними оцінюється ступінь досягнення кінцевої мети діяльності підприємств. Система показників фінансових результатів включає в себе абсолютні і відносні вимірники. Абсолютними вимірниками фінансових результатів є показники прибутку, а відносними – показники рентабельності.