Периферійне обладнання. Поняття звіту в СУБД МS Access. Протоколи середнього та високого рівнів. Поняття Web-браузера
7

Для виводу результатів роботи використовують принтери.  В даний час використовується чотири принципових схеми нанесення зображення на папір: матричний, струйний, лазерний, термопереноса. 

Матричні друкувальні пристрої. Коли говорять про матричні принтери, звичайно мають на увазі пристрої ударної дії, наприклад усім відомі моделі Epson, Star і Microlin.

У послідовних матричних друкувальних пристроїв вертикальний ряд голок (або 2 ряди), або молоточків, забиває барвник із стрічки прямо в папір, формуючи послідовно символ за символом.  Голчасті мають прийнятну якість друку, невисоку ціну видаткових матеріалів і паперу, та й самих пристроїв.  Для цих принтерів звичайно можливе використання як форматного, так і рулонного паперу.  Голівка принтера може бути оснащена 9, 18 або 24 голками.

Існують моделі принтерів як із широкою (А3), так і з вузькою (А4) кареткой.  Висока якість друку досягається в режимах NLQ для 9-голчастих (майже машинописне) і LQ - для 24-голчастих принтерів.  Швидкість друку для високопродуктивних моделей може складати до 380 знаків у секунду.  Більш високу продуктивність забезпечують построкові (посторінкові) матричні принтери.  Замість маленьких точечно-матричних голівок вони використовують довгі масиви з великою кількістю голок при цьому досягається швидкість порядку 1500 рядків у хвилину.  Матричні ударні друкувальні пристрої створюють багато шуму, а це, погодьтеся, немаловажний чинник при виборі принтера. 

Струйні принтери. Відносяться до безударних друкувальних пристроїв.  Дані пристрої працюють практично безшумно.  Струйні чорнильні принтери відносяться до класу послідовних матричних безударних друкувальних пристроїв.  Вони ж у свою чергу підрозділяються на пристрої безупинної і дискретної дії.  Останні ж можуть використовувати або бульбашкову технологію, або п'єзоефект.  Майже всі сучасні пристрої цього класу використовують дві останніх технології.  При друкові високої якості швидкість виводу не перевершує звичайно 2-3 (біля 200 знаків у секунду), хоча максимальні значення можуть досягати навіть 7 сторінок у хвилину.  Як правило струйні принтери дозволяють эмулювати роботу найбільше по