Службові програми Windows XP: Дефрагментація дисків. Поняття моделі даних. Типи локальних мереж за логічною організацією. Типи підключення абонентів до Іnternet
15

- вартість прокладки кабелю до вашої чи квартири офісу (тимчасово до 1000 доларів);

- наступну оренду прокладеної мережі, якщо вона не належить вам (від 400 до 2000 доларів на місяць);

- чи покупку оренду устаткування для доступу в Internet (від 300 до 800 доларів).

Одна з найбільше широко розповсюджених технологій виділених мереж називається ISDN[1].

При використанні базового інтерфейсу у ваше розпорядження надаються два канали по 64 Кбіт/з, і максимальна швидкість передачі даних складає 128 Кбіт/с. Але це не межа, тому що існує технологія об'єднання мереж ISDN і можливість наростити їхню кількість до трьох, що дозволяє збільшити швидкість передачі даних до 384 Кбіт/с.

Поряд з передачею даних у Internet по мережах ISDN можна передавати факсимільні чи повідомлення вести телефонні розмови, перед чим будь-які два процеси з трьох вищезгаданих можуть відбуватися одночасно. Ця можливість реалізується за рахунок того, що в технології ISDN лінія складається з двох В-каналів для передачі і прийому даних зі швидкістю 64 Кбіт/з і одного D-каналу, необхідного для передачі службової інформації.

Радіоканал

Це досить дорогою спосіб підключення, що дозволяє працювати в діапазоні швидкостей від 64 Кбіт/з до 2 Мбіт/с. Первісні витрати вище, ніж при підключенні за допомогою виділеної мережі, і складають від 2500 до 4500 доларів. Але абонентська плата при цьому трохи нижче – близько 600 доларів. Використання радіоканалу має сенс при объеднанні декількох локальних мереж, що знаходяться в різних частинах міста, тому що радіомодемы забезпечують стійкий зв'язок від Декількох десятків метрів до кілометрів. Прокладка кабелю на великі відстані обійдеться значно дорожче, ніж експлуатація радіоканалу.