Розвиток та впровадження систем підтримки прийняття рішень. Типова структура та склад ІС. Електронна пошта
15

— зручніше зберігати велику кількість листів у файлі на диску, ніж у шухляді столу; у файлі легше також шукати;

   заощаджується папір.

Надійність електронної пошти сильно залежить від того, які використовуються поштові програми, наскільки віддалені один від одного відправник і адресат листа, а особливо від того, знаходяться вони в одній мережі чи в різних. У наших умовах, мабуть, краще покладатися на електронну пошту, ніж на просту. Якщо лист усе-таки загубився, ви про це зможете довідатися досить швидко і надіслати новий.

E-mail (Electronic mail) — електронний аналог звичайної пошти. З її допомогою ви можете посилати повідомлення, одержувати їх у свою електронну поштову скриньку, відповідати на листи ваших кореспондентів автоматично, використовуючи їхні адреси, виходячи з їхніх листів, розсилати копії вашого листа відразу декільком одержувачам, переправляти отриманий лист за іншою адресою, використовувати замість адрес (числових або доменних імен) логічні імена, створювати кілька підрозділів поштової скриньки для різного і роду кореспонденції, включати у листи текстові файли, користуватися системою «відображувачів пошти» для ведення дискусій із групою ваших кореспондентів і т. д. З Інтернету ви можете посилати пошту в суміжні мережі, якщо ви знаєте адресу відповідного шлюзу, формат його звертань і адресу в тій мережі.

При користуванні E-mail, через її оперативність, може скластися відчуття телефонного зв'язку, але завжди слід усвідомлювати, що це все-таки пошта. Усі повідомлення письмові, тому майже документовані.

Крім взаємодії один-один, E-mail може підтримувати списки електронних адрес для розсилання, тому людина або організація може послати E-mail усьому цьому списку адрес людей або організацій. Іноді списки розсилання E-mail містять елементи, що є покажчиками на інші списки розсилання, тому один лист може бути доставлений тисячам людей.