Створити Web-сторінку зі статичним змістом
3

браузера.

Документ HTML можна розглядати як сукупність вказівок (команд) і даних (як безпосередньо розміщених у документів, так і пов'язаних з ним посиланнями), які при інтерпретації програмою-браузером відтворюють вигляд сторінок документу.

В якості тематики, при виконанні контрольної роботи, було обрано створення web-сторінки для майбутнього програмного продукту «STG LogAnalyzer» призначеного для аналізу та обробки статистичної інформації української білінгової системи «Stargazer» (www.stg.dp.ua). На момент виконання контрольної роботи програмний засіб знаходився на етапі розробки, тому контент сторінок носить виключно наглядний характер.

Проектування дизайну сторінки проводилось в середовищі растрового графічного пакету Corel Photo-Paint 12 та векторного графічного пакету CorelDRAW 12. Всі зображення, включені до проекту оптимізовані під web і мають незначний розмір (менше 9 Кб, за виключенням банерів). Всі зображення поміщені в окремий каталог «Images».

Каркас сайту має табличну структуру (рис. 2).

Для відокремлення структури й вмісту документу від рівня представлення  при побудові сайту було використано технологію CSS (Cascading Style Sheets, каскадних таблиць стилів). Файл що містить інформацію про правила оформлення має назву «style.css», розміщується в каталозі з зображеннями «Images» і підключається до сторінок з допомогою тегу:

<link rel='stylesheet' type="text/css" href="Images/style.css">

Рис. 1. Перевірка валідатором