Пошук мінімального кістяка графа (Visual Basic)
29

В).

Дана програма практично не вимагає пояснень, оскільки відрізняється від програми функції MinTree() буквально парою операторів. Після виконання необхідних дій алгоритму масив Tree(N, N) міститиме ребра, які входять в максимальне покриваюче дерево графа. Як результат дана функція повертає у вибраний осередок рядок тексту s, що містить список ребер, утворюючих максимальне покриваюче дерево початкового графа, і оптимальне значення відповідної цільової функції.

Програма зображення максимального покриваючого дерева графа. Для зображення структури максимального покриваючого дерева графа також слід доповнити матрицю ваг ребер початкового графа значеннями координат вершин. Для запису тексту програми зображення структури максимального покриваючого дерева графа в Module2 введемо наступний текст програми, оформленої у вигляді окремої підпрограми з ім'ям MaxTreePainter без вхідних параметрів (Додаток Г).

Неважко відмітити, що дана програма також є комбінацією 2-х раніше розглянутих програм: зображення структури неорієнтованого графа і функції знаходження максимального покриваючого дерева. Програма зображення структури максимального покриваючого дерева графа використовує як початкові дані матрицю ваг ребер графа і координати його вершин.

 

3.3. Рішення контрольного прикладу

 

Для вирішення завдання про мінімальне покриваюче дерево в графі необхідно задати конкретні значення параметрів початкового завдання. З цією метою розглянемо завдання розробки проекту транспортного маршруту, який повинен з'єднати 7 населених пунктів у Житомирському районі. Даний район може бути представлений у вигляді схеми, що формально є