Аспекти правового регулювання засобів масової інформації. ЗМІ та їхня роль у паблік рилейшнз. Сутність і завдання системи зв’язків з громадськістю в промисловості
19

Ефективне використання ЗЗГ у промисловості потребує грамотного і чіткого визначення пріоритетів використання фінансових засобів, робочої сили, товарів, послуг, технологій і т. ін. Реаль­ні ринкові відносини інколи підштовхують до реалізації досить простих проектів, які, на перший погляд, можуть дати досить вагомий результат.

Завдання служби зв’язків з громадськістю у такому разі полягає в тому, щоб досконало проаналізувати фундаментальність і доцільність реалізації таких проектів, не поспішаючи виявити інші важливі проблеми, за розв’язання яких слід взятися в першу чергу, щоб забезпечити стратегічну перспективу.

Таблиця 4

Основні завдання системи зв’язків з громадськістю в промисловості

Завдання системи ЗЗГ в промисловості

Мета виконання завдання

1. Налагодження контактів з трьома важливими суспільними групами:

  • своїми службовцями;
  • своїми акціонерами;
  • своїми покупцями

Формування бажаної і необхідної для компанії громадської думки цільових аудиторій

2. Поширення ринку збуту товарів та послуг компанії в умовах жорсткої конкуренції

Визначення тенденцій попиту на ринку товарів та послуг.

Перетворення конкурентів на своїх партнерів

 

При цьому важливо розуміти, що послідовність пріоритетів не буде постійною, вона періодично хвилеподібно змінюватиметься. Саме цю періодичність зміни пріоритетів і необхідно правильно передбачити методом синергетичного прогнозування.

Для оптимальної організації та здійснення зв’язків з громадськістю в промисловості необхідно добре знати та враховувати особливості функціонування добувних і переробних галузей промисловості.

У добувних галузях промисловості (вугільній, залізорудній, мінеральних добрив та ін.) основна мета зв’язків з громадськістю - переконати цільову аудиторію