Роль інформації на ринку фінансових послуг
15

и, а сам сектор розглядається як один з найбільш вигідних, та паралелізм послуг не скорочується, а навпаки – посилюється.

Біржова та фінансова інформація є за своїм складом текучою, змінюється щохвилини, відображає події, що трапляються на ринку та містять відомості про цінні папери, ф’ючерси по головним товарам, що реалізуються через біржі, обмінні курси валют, ринок нерухомості, грошей, капіталу та страхування. Інформація про котировки цінних паперів (акцій, облігацій, векселів, закладних, купчих), ф’ючерсних та товарних форвардних контрактах, облікових ставках та обмінних курсах є основою даного ринку.

Так як в усьому світі існує лише незначна кількість великих товарних бірж та бірж цінних паперів, то здається що неможливо наповнити сектор великими обсягами інформації.

На рівень розвитку ринку фінансової інформації про ринок цінних паперів в окремих країнах не може не впливати структура самого ринку цінних паперів. Наприклад, в США, де служби біржової отримали найбільший розвиток, 65% акцій знаходились на руках приватних осіб -індивідуальних інвесторів, а 25% - в підприємств. В Західній Європі та Японії, де ці служби менш розвинути, в руках індивідуальних інвесторів було всього 17% (Германія) та 25% (Японія) акцій.

Біржова та фінансова інформація в більшості випадків необхідна в реальному масштабі, тобто якщо можливо одночасно із здійсненням угоди на ринку чи негайно після її реєстрації. Рахунок тут може йти на секунди та 30-40 секундна затримка розглядається як значна.

Основними споживачами біржової та фінансової інформації є професіональні інвестори та оптовики, а також аналітичні та консультаційні служби, орієнтовані на їх обслуговування, які приносять основні прибутки. У той же час в останні роки сектор бірж