Роль інформації на ринку фінансових послуг
9

Так як фінансові ринки, наприклад у США, добре розвинені - то вони ближчі до досконалості, ніж до недосконалості. Але все ж деякі відхилення існують. Наприклад, існування фінансових посередників вказує, що фінансові ринки недосконалі.

У конкурентоспроможному світі банки - просто звичайні посередники, які відповідають потребам і можливостям позичальників кредиторів. Роль конкурентоспроможності банківської системи в загальній структурі рівноваги пасивна. У 1984 році Мартін Мейер написав про революцію у сфері банківської діяльності: "Банк мертвий... жити установі фінансових послуг". Сфера надання  послуг, у якій працюють комерційні банки, знаходиться у стані змін. Зміни в цій сфері пов'язані з такими ключовими факторами: технологія, перерегулювання (включаючи реформу щодо страхування депозитів), ризик, змагання за клієнтів і адекватність капіталу.
Згідно з Вебером, одне з визначень технології - це "технічний метод досягнення практичної цілі". Взагалі технологія -це будь-який засіб перетворення вихідних матеріалів (люди, інформація чи фізичні матеріали) для отримання бажаної продукції чи послуг.

Слово "перерегулювання" далеке від регулювання, взагалі, воно передбачає відсутність регулювання. Так як повністю неврегульована сфера надання послуг навряд чи виникне, пропонується "перерегулювання" як термін, що описує усунення чи послаблення бар'єрів у змаганні в банківській діяльності.

Існує п'ять первинних бар'єрів у змаганні у банківській діяльності - ціна чи засіб управління в межах інтересу; обмеження виробництва; організаційні обмеження; географічні обмеження і податки.

З того часу, як фірми, що надають фінансові послуги, тримають портфелі фінансових активів і заборгованості, їх чиста вартість (тобто чиста вартість (NW) = активи (А) - борги (L)) чуттєва до непередбачених змін. Так як фактичні зміни рівні очікуваним змінам плюс непередбачені зміни, то очікувані зміни повинні бути включені в раціональні портфельні рішення. Відповідно, лише непередбачені зміни впливають на вартість. Управління ризику - одне з головних завдань фінансового управління банків (чи фірм, що надають фінансові послуги).