Підвищення ефективності роботи вантажної станції
37

2.2 Техніко-економічна характеристика станції Львівська

 

 

Вантажна станція Львівська є відособленим структурним підрозділом державного підприємства Південно-Західної залізниці та відповідно до наказу Міністерства транспорту України № 39 від 11.02.1997р. входить до складу служби станцій державного підприємства Південно-Західної залізниці.

Станція у своїй діяльності керується чинним законодавством України, наказами та іншими нормативними актами Міністерства транспорту України, Укрзалізниці, Південно-Західної залізниці, служби станцій та Положенням про Південно-Західну залізницю державного підприємства Південно-Західної залізниці.

Структурний підрозділ створений для забезпечення виконання вантажних і комерційних операцій, справного стану всіх елементів залізничної колії (земляного полотна, верхньої будови колії, штучних споруджень та колійного устаткування), який гарантує безпечний і плавний рух потягів із установленими швидкостями.

Станція Львівська є відокремленим структурним підрозділом державного підприємства Південно-Західної залізниці, що входить до складу служби станцій. Вона веде самостійний баланс, має субрахунки в установах банків, печатку, штампи, бланки зі своїм найменуванням і не є юридичною особою.

Станція Львівська здійснює свою діяльність по номенклатурі експлуатаційних витрат, затвердженим службою станцій, без утворення фінансового результату.

Для організації діяльності станцію Львівська Південно-Західна залізниця наділила необхідними основними фондами, оборотними коштами.

Майно вагонної дільниці становлять основні фонди та обігові кошти, а також інші цінності, вартість яких відображається в її балансі.

Майно вагонної дільниці є державною власністю та закріплюється за нею Південно-Західною залізницею на правах господарського відання.

Джерелами формування майна підрозділу є:

- майно, передане йому центральними та місцевими органами;