Підвищення ефективності роботи вантажної станції
93

Оперативне управління роботою з охорони праці, техніки безпеки i організації протипожежної профілактики на станції Львівська покладено на інженера з охорони праці. Він працює під безпосереднім керівництвом начальника станції i вирішує покладені на нього завдання разом з іншими спеціалістами та при взаємодії профспілкового комітету підприємства.

Інженер з охорони праці на станції має право: перевірити стан охорони праці в усіх підрозділах підприємства i давати настанови щодо усунення виявлених недоліків, забороняти роботу з машинами, виробництва на окремих ділянках станції, в разі існування загрози для життя або здоров`я працівників i може призвести до аварії; вимагати від керівництва підрозділу усунення від роботи осіб, що порушують правила з безпеки праці. Ці вимоги підлягають обов`язковому виконанню.

 

4.2 Порядок оперативного контролю за станом охорони праці на станції

 

 

Працівників, яких приймають на роботу на станцію Львівська, проходять в установленому порядку попередній медичний огляд для визначення придатності їх для виконання відповідної роботи, а в процесі роботи – періодичні медичні огляди, а на окремі категорії працівників – професійний психофізіологічний добір.

Персонал станції при прийнятті на роботу i в процесі роботи проходить на підприємстві інструктаж, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки у разі виникнення аварій.

Навчання, інструктаж і перевірка знань працівників з питань охорони праці проводиться згідно з Положенням про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці в ДТГО Південно-Західна залізниця, яке затверджене наказом від 06.09.2006 р. 3 461-Н.