Підвищення ефективності роботи вантажної станції
95

Перший ступінь трьохступеневого контролю на станції Львівська проводять кожний робочий день перед початком та на протязі робочого дня в умовах робіт з підвищеною небезпекою, а на роботах, не пов’язаних з підвищеною небезпекою, не рідше одного разу на тиждень.

Результати перевірки заносяться в журнал обліку перевірок першого ступеня трьохступеневого контролю за станом охорони праці, який ведуть керівники бригад станції. Якщо недоліки до початку роботи не було виявлено, то в журналі вказується дата і час та прізвище особи, що її провела.

Другий ступінь трьохступеневого контролю здійснює комісія ( не менше 2-ох осіб) під головуванням керівника дільниці, старшого майстра, старшого електромеханіка та інших керівників згідно з наказом по станції Львівська та за участю представника профспілки. Комісію очолює начальник станції.

Другий ступінь трьохступеневого контролю проводять не рідше двох разів на місяць. Конкретні дні перевірок встановлюються наказом начальника станції.

Результати перевірки записуються в журналі другого ступеню оперативного контролю.

Третій ступінь трьохступеневого контролю проводиться в четвертий тиждень місяця комісійно під головуванням начальника станції Львівська згідно з графіком [46].

Під час третього ступеня контролю перевіряють організацію та ефективність проведення 1-го та ІІ-го ступенів контролю, виконання заходів з охорони праці на дільницях.

Результати перевірок оформляються актом або записом в журналі оперативного контролю ІІІ ступеню з вказівкою виявлених недоліків, термінів їх усунення і відповідальним за їх виконання.

На станції Львівська і практикуються наступні види інструктажу.

Первинний інструктаж на робочому місці проводять особи, в розпорядження яких надходять повторно прийняті, переведені з одного підрозділу в інший, командировані працівники. Інструктаж проводиться індивідуально, з практичним показом безпечних прийомів і методів праці.