Дослідити структуру потенціалу підприємства. Визначити цілі. Визначити напрямки підвищення потенціалу підприємства
11

Матриця SWOT дозволяє на основі сильних і слабких сторін організації, її потенційних можливостей і загроз, що виникають ззовні, вибрати найбільш придатну стратегію. Поданий у таблиці перелік сильних і слабких сторін підприємства а також можливостей і загроз дозволяє розробити заходи щодо згладжування, усунення чи пом’якшення погроз і посилення можливостей підприємства. Однак ця робота буде більш ефективною, якщо виявити зв’язки між силою і слабкістю фірми з погрозою і її можливостями. Але виробляючи стратегію потрібно пам’ятати що можливості і загрози можуть переходити в свою протилежність залежно від поведінки конкурентів.

Роблячи загальний висновок по даному розділу необхідно відзначити потенціал підприємства, що стосується його зовнішнього середовища та внутрішніх можливостей.

Підприємство постійно нарощує обсяги виробництва практично по кожному виду продукції. Фінансовий стан підприємства стабільний воно вчасно розраховується за борговими зобов’язаннями які стосуються як державних органів так і інших фізичних та юридичних осіб.

Підприємство повністю забезпечує себе необхідними матеріальними, трудовими ресурсами. Так про це свідчать показники вартість активів зросла на 13,4%, вартість оборотних активів зросла на 19,7%, середньооблікова чисельність зросла на 5,3%.

Підприємство достатньо успішно розпоряджається та управляє своїми ресурсами. Про це свідчать зростання таких показників як фондовіддача на 29,5%, матеріаловіддача більше ніж на 20%, продуктивність праці середньооблікового працівника на 48,6%, коефіцієнт оборотності оборотних активів на 38,1%. Підприємство відноситься до лісової галузі яка динамічно розвивається та має сприятливе зовнішнє середовище.