Облік розрахунків з іноземними покупцями і замовниками
41

Наказом Державного комітету лісового господарства України №528 від 07.09.2007 р. затверджена форма Сертифіката та визначено перелік товаросупровідних документів на підставі яких видається Сертифікат.

Такими документами є товарно-транспортна та залізнична накладна про придбання лісо- та пиломатеріалів, або лісорубний квиток (для постійних лісокористувачів). До товарно-транспортної та залізничної накладних в обов'язковому порядку додається Специфікація-накладна на відпуск лісоматеріалів необроблених (форма ЛГ-25).

Наказом Держкомлісгоспу України №219 від 27.06.2007 р. «Про ефективне використання та облік лісосировинних ресурсів» запроваджено єдину градацію діаметрів сортиментів лісопродукції при її обліку реалізації та встановленню ціни.

ДП «Поліський спец лісгосп» проводить відпуск лісопродукції по товарно-транспортних та залізничних накладних з дотриманням Єдиної градації діаметрів сортиментів додаючи до них форму ЛГ-25.

Під час здійснення експортних операцій з проходження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів ДП «Поліський спецлісгосп» оформляє специфікацію – накладну (форма ЛГ-22).

Сертифікати заповнюється у двох примірниках. Один примірник залишається на підприємстві, а другий примірник та копія надається експортеру. Після митного оформлення примірник експортера залишається у справі митниці.

Бланки Сертифіката захищені голографічними елементами, водяними знаками, наскрізною нумерацією. Видані Сертифікати реєструються в журналі реєстрації органом, що видає Сертифікат.