Вплив системи оподаткування на інвестиційну діяльність
53

Послабити негативний вплив чинної системи прямого оподаткування на фінансово-господарську діяльність суб’єктів підприємництва:зменшення податкового навантаження на підприємства;зменшення сум сплачуваних підприємством прямих податків, зборів та обов’язкових платежів податкового характеру шляхом реалізації на підприємстві системи податкового планування.

Удосконалення системи оподаткування інвестиційної діяльності на рівні регіону треба розпочати з диференціації ставок місцевих податків, а також центральних і регулюючих податків у частині, що спрямовується до регіональних бюджетів. Система оподаткування має базуватися на таких принципах, як прозорість і повнота сплати податків, стабільність та рівномірність податкових надходжень до регіонального бюджету, їхнє зростання за рахунок розширення бази.

Розбудова системи оподаткування на підставі зазначених принципів дасть можливість створити інституціонально-правове та економічне середовище, яке сприятиме активізації інвестиційної діяльності регіону.