Пошук інформації в мережі Інтернет
3

Браузери

Щоб переглядати інформацію в Інтернет потрібно мати як мінімум одну програму, що називається браузер. Серед найпоширеніших слід відмітити такі браузери як:

  • Internet Explorer – популярний бо є частиною операційної системи Windows та має російськомовний інтерфейс;
  • Opera – є комерційною програмою, більш зручна та захищена порівняно з Internet Explorer. Якщо завантаження файла було завчасно припинено, то Opera на відміну від Internet Explorer дозволяє продовжити завантаження.
  • Mozilla Firefox – безкоштовний браузер, що з’явився останнім часом і стрімко набирає шанувальників.

Завдяки добре підтриманим стандартам майже не має значення яким саме браузером Ви будете переглядати веб-сторінки. До типових елементів кожного вікна у операційній системі ( заголовок вікна з кнопками керування ним, панель меню, панель інструментів) у інтерфейсі браузерів додано рядок адреси або поле для вводу адреси сторінки. Дуже типовою є і панель інструментів в кнопками повернення до попередньої сторінки, зупинки завантаження тощо.

  1. Заголовок вікна браузера.
  2. Панель меню – серед найбільш вживаних команд зберігання сторінки на локальному комп’ютері, зміна кодування (якщо текст не читається),
  3. Панель інструментів – найбільш вживані команди повернення до попередньої сторінки, припинення завантаження сторінки.
  4. Рядок адресу – саме сюди ви вводите адресу потрібної сторінки.
  5. Кнопка для переходу по набраному адресу – можна і не використовувати, а натискати на клавіатурі Enter.
  6. Робоче поле - відображається сторінка.
  7. Рядок стану – при наведенні курсору на посилання тут з’являється адреса, що при деякому досвіді дозволяє зрозуміти куди веде посилання (інший сайт, той самий сайт, інше місце на той самій сторінці).