Розрахунок потужності електродвигуна механізму підйому мостового крану
5

 

ВСТУП

   Кран мостовий - це сучасне обладнання, яке гарантує підвищений рівень продуктивності в експлуатації, а також довговічність при інтенсивному використанні. Такий кран може переміщати вантажі в горизонтальному положенні завдяки спеціальним направляючим. Потрібно відзначити, що в наш час експлуатація подібного обладнання є необхідним атрибутом високотехнологічного виробництва. Мостовий кран широко застосовується в промисловості. Висока популярність цього обладнання пояснюється максимально зручною і функціональною конструкцією з інтуїтивним і гнучким інтерфейсом, а також прийнятною ціною. Він чудово справляється з поставленими завданнями, працюючи під відкритим небом при грамотному контролі температурного режиму.

    Мостовий кран являє собою конструкцію з несучими елементами, які спираються на підкрановы рейки. Кран має основний елемент конструкції, базою якого є безпосередньо міст. Міст виконаний шляхом щільного з'єднання кінцевих балок, які розташовуються уздовж підкранових колій. При використанні конструкції можна експлуатувати одну або дві головні балки.

    Підкранові колії являють собою балки зі спеціальними рейками, які можуть бути укладені на стінах споруд або ж на певних естакадах за територією розташування будівлі. Міст пересувається за допомогою потужних ходових коліс і здатний переміщатися по цих шляхах уздовж споруд або ж вантажної площадки. Крім того, крановий візок зі спеціальним міцним вантажозахватним пристосуванням може безперешкодно переміщатися впоперек прольоту, що забезпечує високий рівень прохідності під час будівництва.

    Сьогодні мостові крани, служать одним з головних вантажопідйомних знарядь для роботи на виробничих цехах та складах. Універсальність і можливість експлуатації різного роду вантажозахватних пристроїв є безсумнівними перевагами даної техніки.