Розробка класу обробки геометричних фігур та їх даних за допомогою динамічних масивів даних стандартної бібліотеки шаблонів STL – послідовні контейнери deque
3

1 ПОСТАНОВКА ЗАДАЧІ

 

 

Створити абстрактний клас для роботи з геометричними ФІГУРАМИ на екрані.

У захищеній частині класу знаходяться такі дані: координати центра фігури; кут повороту (у градусах); масштабний фактор. У відкритій частині розміщено функції-методи: зобразити фігуру на екрані; зробити фігуру невидимою (знищити її зображення); повернути фігуру на заданий кут (кут надається у градусах); перемістити фігуру на заданий вектор.

Застосовуючи успадкування та наведений вище абстрактний клас, створити похідні класи для роботи з фігурою: КОЛО та ЕЛІПС. Для перевірки пізнього зв'язування визначити масив вказівників на абстрактний клас, яким присвоюються адреси об'єктів похідних класів. Використати вказівники для виклику віртуальної функції.

Для тестування визначених класів КОЛО та ЕЛІПС, склав тестову програму обробки масиву екземплярів класу. У даній програмі передбачити наступні можливості:

-        визначення конструкторів ініціалізації, копіювання, деструктор та методи для зміни і читання значень полів даних класу.

-        перевантажити потокові операції введення >> та виведення << об'єктів.

-        для роботи з масивом об'єктів побудувати та використати контейнерний клас та клас- ітератор.

-        у класі повинні міститися функції роботи з зовнішніми файлами, для збереження читання даних

-        тестуюча програма повинна мати меню користувача для перевірки працеспроможністю методів класу

-        якщо в назві присутня тільки одна назва класу, це значить що необхідно визначити ще додатковий клас та зв’язати їх