Журналіст як суб’єкт масово-інформаційної діяльності
51

1)    Інформаційний портал Кіровоградщини «Гречка» (gre4ka.info)

Контент: наявні інформаційні та аналітичні матеріали, які описують виключно новини регіону – Кіровоградщини. Будь-які всеукраїнські новини, якщо в них немає привязки до регіону – відсутні.

Аудиторія / популярність / впливовість: тому цільову аудиторію видання складають читачі регіону. Популярність видання визначається межами області, а щоденна відвідуваність сайту обмежується 10-15 тис. читачів. Тому дієвість видання, як і випадку з «КП» обмежується областю, не маючи особливого вплину на інші регіони країни.

2)    Сайт «КореспонденТ.net» (ua.korrespondent.net)

Контент: У виданні розміщено всеукраїнські, частково регіональні, а також міжнародні новини. Наявні як інформаційні, так і аналітичні жанри. Аналітичні жанри стосуються переважно всеукраїнських проблем. Інформаційні – міжнародних подій та новин регіону.

Аудиторія / популярність / впливовість: видання є одним з найпопулярніших та найавторитетніших в Україні. Щоденно його відвідують декілька мільйонів (!) читачів. Тому дієвість матеріалів такого видання (велику кількість яких зараховано до аналітичних жанрів)