Журналіст як суб’єкт масово-інформаційної діяльності
73

Додаток 3. У Кіровограді не поспішають відкривати притулок для безхатченків [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://gre4ka.info/suspilstvo/18955-u-kirovohradi-ne-pospishaiut-vidkryvaty-prytulok-dlia-bezkhatchenkiv

Міська влада Кіровограда не поспішає з будівництвом притулку для безхатченків. Зокрема, наразі й досі ведеться пошук будівлі, де буде розташований притулок для безпритульних громадян, повідомили на інформаційний запит «Гречки» у кіровоградській міські раді.

Як додатково повідомив «Гречці» директор Кіровоградського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олег Краснокутський, у Кіровограді знайшли потенційне приміщення для розміщення там притулку, однак для його використання треба пройти довгу процедуру оформлення документів.

«Нам запропонували приміщення, але міська рада зараз на етапі оформлення документів МОЖЛИВОЇ передачі приміщення на баланс цього притулку. Робота ця ведеться, але краще, щоб її пришвидшили. Треба ж до кінця визначитись з приміщенням, знайти гроші на його утримання та ремонт, потім вселитись. Це довга процедура і ще багато роботи. Знову літо пролетить… ми вже і так 10 років боремось за цей притулок», - розповів Олег Краснокутський.

Нагадаємо, у жовтні-грудні минулого року депутати Кіровоградської міської ради кілька разів блокували голосування про розміщення притулку в старому корпусі міського соціального гуртожитку для дітей-сиріт (вул. Тельмана 75г, р-н Новомиколаївки). Головним мотивом, що озвучували депутати (точніше деякі з них), стало нібито обурення місцевих мешканців мікрорайону.  Байдужістю депутатів обурились і самі безхатьки: у листопаді 2014-го року вони вийшли на площу перед міської радою, аби вимагати нормальні умови для свого життя.  Громадські активісти КОБО «Нове покоління», ГО «Флора», ГО «Територія успіху» впевнені, притулок для безхатченків для певної групи депутатів виключно політичне питання.

Додамо також, ще раніше для притулку для бездомних пропонувався колишній ізолятор МВС, однак він потребував значних капіталовкладень та міг надаватись лише в оренду.  Перемовини щодо розміщення в будівлі МВС притулку тривали з 2009 року. Наразі будівля знаходиться в аварійному стані.

Наразі притулок для бездомних людей діє на базі Центру соціальних служб сім'їта молоді як Центр реєстрації людей без постійного місця проживання. У ньому зареєстровано близько сотні, які у переважній більшості є мешканцями інших міст та країн.